Δείτε τις Ιατρικές Υπηρεσίες μας

Δείτε επίσης Σύντομο βιογραφικό σημείωμα (short cv profile) 

Official website https://drthanos.com/

Καλοήθης υπερπλασία του προστάτη κι εξάχνωση του προστάτη (Δείτε επίσης Green Light και TURis)

Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη είναι η διόγκωση του οργάνου και αφορά την πλειονότητα των ανδρών που ξεπερνούν την ηλικία των 50 χρόνων.

Τα συμπτώματα που παρουσιάζουν οι περισσότεροι ασθενείς χωρίζονται στα υποκειμενικά, όπως η συχνουρία, ημερήσια και νυκτερινή, η δυσουρία και η επιτακτική ούρηση, η αιματουρία και η επίσχεση των ούρων, οξεία ή χρόνια κ.α. Τα ενοχλήματα αυτά πρέπει να συνεκτιμώνται με τα αντικειμενικά ευρήματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις όπως είναι η υποτροπιάζουσα ουρολοίμωξη, η παρουσία υπολειπόμενου ποσού ούρων (κατακράτηση), και οι επιπτώσεις στη λειτουργία και τη μορφολογία του ανώτερου ουροποιητικού κυρίως των νεφρών.

Η διουρηθρική προστατεκτομή  γίνεται χωρίς εξωτερική τομή, με ειδικό εργαλείο τον ηλεκτροτόμο  και μέσω μίας ειδικής αγκύλης που παρέχει ρεύμα, κόβει και καυτηριάζει τον προστάτη κι έτσι αφαιρείται το όργανο τμηματικά.

Η διουρηθρική προστατεκτομή θεωρείται ασφαλής μέθοδος, ελέγχει καλύτερα την αιμόσταση, ως γνωστόν ο προστάτης αδένας είναι ένα πολύ αιμορραγικό όργανο, κι έχει πολύ μικρή νοσηρότητα, συγκρινόμενη με τις ανοικτές μεθόδους, όπου ο καθετήρας Foley, που εφαρμόζεται στην κύστη αφαιρείται μετά από 5 και πλέον ημέρες, ενώ στη διουρηθρική τη 2η με 3η μετεγχειρητική ημέρα.

Νεότερες τεχνικές εφαρμογές προστατεκτομής, όπως είναι το λέιζερ, έχουν εμφανιστεί στην Ουρολογία τα τελευταία 5-10 χρόνια, αρχής γενομένης της τεχνικής VLAP με την συμμετοχή των YAG. Μία παρόμοια τεχνική εφαρμογή διουρηθρικής προστατεκτομής  ονομάζεται φωτοεπιλεκτική εξάτμιση ή απλούστερα εξάχνωση του προστάτη με την χρήση του PVP των Green Light Laser ή TURis έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Στόχος της θεραπείας αποτελεί η  ιστική  αφαίρεση με την τεχνική της συρρίκνωσης, εξάχνωσης του προστάτη κι έτσι λοιπόν ο άνδρας απαλλάσσεται από τα συμπτώματα. Έτσι, λοιπόν ,ο προστάτης εξαχνώνεται και ως εκ τούτου δεν υπάρχει αιμορραγία, ο καθετήρας  μπορεί να τοποθετηθεί για λίγο έως και καθόλου, ενώ ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του ακόμα και την ίδια ημέρα.

Laser και πέος , Φίμωση πέους


Είναι η στένωση του έξω στομίου της ακροποσθίας, της άκρης του δέρματος δηλαδή που καλύπτει την βάλανο, συνεπεία ουλοποίησης, ίνωσης, σκλήρυνσης. Έτσι, λοιπόν, η βάλανος είναι συνεχώς καλυμμένη ή δεν κατεβαίνει με άνεση, σφίγγει και στραγγαλίζει το πέος

Τα συμπτώματα είναι ο πόνος ιδιαίτερα κατά την στύση, η κακή σεξουαλική ζωή, η στυτική δυσλειτουργία, η  δυσχέρεια στην έξοδο των ούρων, η δυσουρία, η επίσχεση των ούρων έως και οι επιπτώσεις στο ανώτερο ουροποιητικό, η παραφίμωση δηλαδή ο στραγγαλισμός του πέους και κατ’ επέκταση  η νέκρωση του οργάνου καθώς επίσης δημιουργούνται οι  κατάλληλες  συνθήκες για την ανάπτυξη καρκινώματος στο πέος. Για τους λόγους αυτούς θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Η αντιμετώπιση μπορεί να γίνει με Laser.

Το Laser μειώνει τον χρόνο, την αιμορραγία, ενώ ο ασθενής φεύγει σε λιγότερο από μισή ώρα, έχει άμεσα λοιπόν και άριστα αποτελέσματα. Η αισθητικότητα αποκαθίσταται, η στύση είναι καλύτερη και τα προβλήματα τελειώνουν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Βραχύς χαλινός πέους

Ένα από τα συχνότερα αίτια που προκαλούν φίμωση  είναι ο βραχύς χαλινός του πέους. Ο χαλινός είναι το δέρμα (πετσάκι) που ενώνει την ακροποσθία, το δέρμα, με την βάλανο (το κεφάλι του πεόυς). Κατά την επαφή και λόγω του βραχέως χαλινού, προκαλούνται φλεγμονές της ακροποσθίας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή του δέρματος.

Τα συμπτώματαείναι κυρίως ο πόνος  κατά τη στύση και οι συχνοί μικροτραυματισμοί που συμβαίνουν κυρίως κατά την σεξουαλική πράξη οι υποτροπιάζουσες λοιμώξεις της ακροποσθίας, οι βαλανοποσθίτιδες, οι ερεθισμοί στην βάλανο και η φίμωση.

Το Laser μειώνει τον χρόνο, την αιμορραγία, ενώ ο ασθενής φεύγει σε άμεσα. Η αισθητικότητα αποκαθίσταται, η στύση είναι καλύτερη και τα προβλήματα τελειώνουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Η αποκατάσταση της φίμωσης και του βραχέως χαλινού μπορεί να γίνει τώρα γρήγορα και με ασφάλεια και με τη χρήση Laser όπως θα δείτε στο πιο κάτω video
Τα κονδυλώματα

Είναι μικρές διογκώσεις που αναπτύσσονται στο δέρμα των γεννητικών οργάνων. Η αιτία τους είναι ο ιός HPV.
Εμφανίζονται στα γεννητικά όργανα του άνδρα και είναι μεταδοτικά.
Το Laser χωρίς κανένα πρόβλημα άμεσα τα εξαφανίζει και η βλάβη αποτελεί παρελθόν.
Ουρολογικός υπέρηχος νεφρών, ουροδόχου κύστεως, προστάτου και όρχεων 

Το υπερηχογράφημα είναι μια απλή, ανώδυνη και ακίνδυνη εξέταση που μπορεί να εκτιμήσει την κατάσταση των νεφρών, της ουροδόχου κύστης όπως και να υπολογίσει το μέγεθος του προστάτη αδένα. Δε χρησιμοποιείται ακτινοβολία και μοναδική προϋπόθεση είναι να έχει πιεί κανένας αρκετό νερό ώστε να έχει γεμίσει η ουροδόχος κύστη. Η εξέταση γίνεται ακουμπώντας και μετακινώντας τον ηχοβολέα πάνω στο δέρμα του ασθενούς.

Υπέρηχος νεφρών 

Με την εξέταση του υπερήχου προσφέρεται η δυνατότητα της διάγνωσης διαφόρων παθολογικών καταστάσεων που αφορούν το ουροποιητικό σύστημα. Η χρήση της υπερηχοτομογραφίας ή των υπερήχων όπως επί το απλούστερο χρησιμοποιούμε, βρίσκει εφαρμογή στη διερεύνηση των νεφρών, όταν υπάρχει μία μάζα για παράδειγμα, που προκαλεί απώθηση και παραμόρφωση των καλύκων ή όπως λέμε διαταραχή της αρχιτεκτονικής του καλυκοπυελικού του συστήματος και προσφέρει τη δυνατότητα της διαφορικής διάγνωσης από μία κυστική βλάβη (μονήρης κύστη του νεφρού), που συνήθως είναι καλοήθης πάθηση ή από μία συμπαγή βλάβη, που συνήθως πρόκειται για κακοήθη νόσο. Ο φυσιολογικός νεφρός απεικονίζεται με το γνωστό του σχήμα και μέγεθος, που το μηχάνημα έχει την ικανότητα να μετρά τις διαστάσεις του , ενώ οι κάλυκες και η πύελος απεικονίζονται ως γραμμοειδείς σκιές στο εσωτερικό του νεφρού. Όταν όμως υπάρχει απόφραξη χαμηλά στον ουρητήρα ή ακόμη χαμηλότερα, που προκαλεί στάση των ούρων στο καλυκοπυελικό και άρα διάταση και διόγκωσή τους, αυτή επισημαίνεται με την ανάλογη εικόνα της υδρονέφρωσης, των διατεταμένων καλύκων και της πυέλου.
Νεφροί και παθήσεις που αφορούν την λιθίαση, νεφρολιθίαση, διάταση του πυελοκαλυκικού συστήματος του νεφρού και της πυέλου, πυελονεφρίτιδες. Επίσης κακοήθειες, όγκοι νεφρών, καρκίνοι του παρεγχύματος της φλοιώδους και μυελώδους μοίρας, μορφώματα όπως κύστη στο νεφρό , συγγενείς παθήσεις των νεφρών όπως διπλό πυελοκαλυκικό νεφρικό σύστημα, πολυκυστικός νεφρός, πολυκυστική νόσος κ.α.
Υπέρηχος ουροδόχου κύστεως

Ο υπέρηχος αποτελεί την απόλυτη και εύκολη χρήση στη μελέτη της ουροδόχου κύστης. Έτσι η μελέτη της γεμάτης με ούρα κύστης, προσφέρει την εικόνα ενός σφαιροειδούς ή ελλειψοειδούς μαύρου μπαλονιού, στο βάθος της ελάσσονος πυέλου, όταν ο ηχοβολέας τοποθετείται υπερηβικά και την στοχεύει. Η εικόνα αυτή είναι ομοιόμορφη σε όλη της την έκταση, όταν όμως υπάρχουν ξένα σώματα στην κύστη ή πήγματα ή όγκοι στο τοίχωμα, παρουσιάζονται στις αντίστοιχες θέσεις εικόνες που είναι διαφορετικού χρώματος από εκείνο της υπόλοιπης κύστης, που συνηγορούν για την παρουσία κάποιας παθολογικής πιθανόν κατάστασης, που πρέπει να διευκρινιστεί με κυστεοσκόπηση. Μία άλλη πολύ πρακτική εφαρμογή των υπερήχων είναι η μελέτη της κύστης πριν από την ούρηση, που δίνει την εικόνα της γεμάτης κύστης, όπως αυτή έχει περιγραφεί και η εξέταση αμέσως μετά την ούρηση, για τον έλεγχο της δυνατότητας της να αδειάζει τελείως, όπως γίνεται σε φυσιολογικά άτομα ή να κατακρατά κάποια ποσότητα, λόγω αδυναμίας αποβολής όλης της ποσότητας που εμπεριέχει (υπολοιπόμενο ποσό ούρων, residual), όπως αυτό παρατηρείται σε άτομα με χρόνια απόφραξη της ουρήθρας. Δίνεται, λοιπόν , η δυνατότητα διάγνωσης κακοήθειας στην ουροδόχο κύστη, όγκοι, καρκινώματα, θηλώματα, λιθιάσεις, φλεγμονές της όπως η κυστίτιδα, συγγενείς παθήσεις, ουρητηροκήλη, καθώς επίσης βάζει την διάγνωση στο αν η ουροδόχος κύστη αδειάζει πλήρως (κατακράτηση ούρων) στον άνδρα και στην γυναίκα.
 Διακοιλιακός υπέρηχος προστάτη αδένα

Υπολογίζει το μέγεθος, τις διαστάσεις του προστάτη αδένα όπως είναι η υπερπλασία προστάτου δηλαδή την διόγκωσή του.
Υπέρηχος όρχεων

Εξετάζονται οι όρχεις, οι επιδιδυμίδες, το περιεχόμενο του οσχέου αν υπάρχει δηλαδή υδροκήλη, αιματώματα κ.α. Ελέγχεται αν υπάρχει καρκίνος στον όρχι, όγκοι και κακοήθειες, φλεγμονές όπως η ορχίτιδα, αποστήματα , αιματώματα από κακώσεις , κύστεις στις επιδυδιμίδες, επιδυδιμίτιδα, ορχεοεπιδυδιμίτιδα κ.α
 Διορθικός υπέρηχος και  έγχρωμο Doppler προστάτου

Διορθική υπερηχογραφία

Η διορθική υπερηχογραφία, ο διορθικός υπέρηχος ή transrectal ultra sound (TRUS), προσφέρει στον Oυρολόγο πάρα πολλές και σημαντικές πληροφορίες για τον προστάτη. Δίνει εικόνες του περιβάλλοντος ιστού κι επιτρέπει στο γιατρό να εξετάσει τον αδένα για τυχόν ανωμαλίες όπως για παράδειγμα
αν είναι υπερπλαστικός, διογκωμένος προστάτης, αν υπάρχει υποψία για καρκίνο στον προστάτη, προστατίτιδες, αποστήματα, λιθιάσεις κ.α).
Ο διορθικός υπέρηχος ή και η κατευθυνόμενη στοχευμένη βιοψία του προστάτη  μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την διάγνωση του καρκίνου του προστάτη σε ασθενείς με ύποπτη δακτυλική εξέταση του προστάτη ή σε αυξημένα επίπεδα PSA, επίσης για την αξιολόγηση του όγκου του προστάτη, για την ανίχνευση φλεγμονών  όπως η προστατίτιδα , τα αποστήματα, οι επασβεστώσεις στον προστάτη και η λιθίαση του προστάτη , ενώ συμβάλει στον προσδιορισμό των αιτίων της υπογονιμότητας. Επίσης χρησιμοποιείται στην παρακολούθηση κι αντιμετώπιση των διαγνωσμένων καρκινωμάτων στην βραχυθεραπεία  και στην κρυοθεραπεία (cryotherapy). Επίσης ελέγχονται οι σπερματοδόχες κύστεις αν είναι διογκωμένες που μπορεί να υποδηλώνουν προβλήματα υπογονιμότητας κ.α
Έγχρωμο Doppler προστάτου

Είναι γνωστό ότι όταν δημιουργείται ένα καρκίνωμα υποστηρίζεται συνήθως κι από ένα δίκτυο νεόπλαστων αγγείων. Το έγχρωμο διορθικό Doppler μπορεί να εντοπίσει τις περιοχές αυτές σε αντίθεση με τον απλό Gray scale διορθικό υπέρηχο.  Η σύγκριση των δύο διαγνωστικών μεθόδων αποδεικνύει την υπεροχή του έγχρωμου Doppler σε σχέση με την διορθική υπερηχογραφία TRUS σε ποσοστό που ξεπερνά το 31,03%. Το έγχρωμο Doppler μπορεί ν’ αποκαλύψει περιοχές ύποπτες, αυξημένης αιμάτωσης πέραν των φυσιολογικών κατά περιοχές στον προστάτη αδένα.
Προτείνουμε, λοιπόν, την χρήση του έγχρωμου Doppler απ’ την στιγμή που διαφαίνεται να προσεγγίζει περισσότερο την εύστοχη από τις περιττές ή επαναλαμβανόμενες βιοψίες του προστάτη. Το γεγονός αυτό βοηθάει στην απόλυτα στοχευμένη βιοψία από τις περιοχές αυτές και μ’ αυτόν τον τρόπο είμαστε πιο ασφαλείς στην διάγνωσή μας.

Υπέρηχος πέους κι έγχρωμο δυναμικό Doppler πέους

Τα αίτια της στυτικής δυσλειτουργίας  μπορεί να είναι οργανικά ή ψυχογενή.
Η μεγάλη πλειοψηφία περισσότερο από 85% των περιπτώσεων δυσλειτουργίας στύσης οφείλεται σε οργανικά αίτια, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά προβλήματα, τραύμα στη λεκάνη ή χειρουργική επέμβαση στο προστάτη, βλάβες στη σπονδυλική στήλη, φάρμακα, όπως κάποια αντιυπερτασικά , ορμονικά προβλήματα, αλκοολισμός κλπ.   Είναι σχεδόν αδύνατη η τελική διάγνωση της αιτιοπαθογένειας της στυτικής δυσλειτουργίας, ψυχογενής, νευρογενής – αγγειακής αιτιολογίας , εφ’ όσον δεν εκτελεσθεί ο έλεγχος της αγγειακής κατάστασης του πέους. Ακόμη κι ένα πλήρες κλινικο-εργαστηριακό ιστορικό με συνεκτίμηση του ορμονικού profil του ασθενούς δε δύναται να ξεκαθαρίσει απόλυτα το πρόβλημα.
Με τη βοήθεια του υπερηχοτομογραφικού ελέγχου απεικονίζονται οι ανατομικές δομές του πέους, όπως τα σηραγγώδη σώματα, η ουρήθρα και το σπογγιώδες σώμα καθώς και οι χιτώνες που περιβάλλουν τα στοιχεία αυτά. Κατά την εξέταση ο ασθενής είναι ήρεμος και το πέος σε χάλαση. Εντοπίζονται  τα ανατομικά στοιχεία και κατά πόσο οι δομές αυτές είναι φυσιολογικές ή παρουσιάζουν βλάβες, όπως για παράδειγμα η ινώδης πλάκα αν είναι ασβεστοποιημένη ή όχι κι ελέγχονται πιθανές φλεγμονές, ασυμμετρίες των σηραγγωδών σωμάτων και κακώσεις της ουρήθρας.

Το έγχρωμο Doppler πέους δίνει την απάντηση. Καθορίζει αν η στυτική δυσλειτουργία οφείλεται σε οργανικά αίτια αφού υπολογίζει με μεγάλη ακρίβεια την αρτηριακή και φλεβική επάρκεια ή ανεπάρκεια αντίστοιχα , την μέγιστη συστολική πίεση (PSV),την τελοδιαστολική πίεση (EDV), τον δείκτη RI (resistive index), την διάμετρο των σηραγγωδών αρτηριών του πέους καθώς και την μεταβολή των σηραγγωδών σωμάτων πριν και κατά την στύση.

Έτσι, λοιπόν, η εξέταση με έγχρωμο δυναμικό Doppler δίνει άμεση απάντηση στον ερώτημα αν υπάρχει οργανικό ή ψυχολογικό πρόβλημα στο πρόβλημα της στύσης.
Κυστεοσκόπηση, Βιοψία προστάτου και ουροδόχου κύστεως

Κυστεοσκόπηση
  Η κυστεοσκόπηση αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διαγνωστικές ουρολογικές εξετάσεις στον άνδρα αλλά και την γυναίκα. Το κυστεοσκόπιο εισέρχεται δια της ουρήθρας στον άνδρα ή την γυναίκα και μ’ αυτόν τον τρόπο επισκοπείται η ουρήθρα, ο προστάτης (στον άνδρα) και φυσικά η ουροδόχος κύστη και κατ’ επέκταση όλα τα ανατομικά στοιχεία αυτής. Η εξέταση θεωρείται και είναι από τις πλέον σημαντικότερες διότι δίνει απαντήσεις σε πάρα πολλά διαγνωστικά προβλήματα. Ο ουρολόγοςθα πρέπει  να προβεί στην  κυστεοσκόπηση στις περιπτώσεις εκείνες που υπάρχουν υποτροπιάζουσες ,συχνές λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος ,ουρολοιμώξεις , αίμα στα ούρα, αιματουρία, απώλεια του ελέγχου της κύστης, επώδυνη ούρηση, χρόνιο πυελικό άλγος, διαταραχές της ούρησης, υπερπλασία του προστάτη, λιθίαση κτλ. Αποτελεί το απόλυτο εργαλείο επισκόπησης κι ελέγχου σ ένα καρκίνωμα, όγκο, μάζα ,θήλωμα στην κύστη, ενώ η απόλυτη ένδειξη για να διενεργηθεί η κυστεοσκόπηση είναι η αιματουρία.
Βιοψία προστάτου και ουροδόχου κύστεως

Η κατευθυνόμενη βιοψία προστάτου με το διορθικό υπερηχογράφημα και έγχρωμο Doppler. Ο ασθενής μπορεί να τοποθετηθεί σε πλαγία θέση ή σε γυναικολογική ανάλογα την εμπειρία του θεράποντος ιατρού. Υπάρχει τοπική ,δηλαδή στην περιοχή του προστάτου, νάρκωση, οπότε και η πράξη της βιοψίας είναι ανώδυνη. Η εξέταση δεν συνδέεται με παρενέργειες ή επιπλοκές ιδιαίτερες .Ο ασθενής φεύγει από την κλινική ή και το ιατρείο μόλις τελειώσει η βιοψία. Η διάρκεια είναι μικρή και οι επιπλοκές ανύπαρκτες η σημαντικότητα όμως είναι πολύ μεγάλη.Το αποτέλεσμα μπορεί να μας βοηθήσει στην διάγνωση και φυσικά στην απόλυτη θεραπεία του ασθενούς. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουμε και να τονίσουμε την μεγάλη αξία του έγχρωμου Doppler στην διαγνωστική προσέγγιση του καρκίνου του προστάτη.
To έγχρωμο Doppler δείχνει περιοχές στον προστάτη αδένα οι οποίες μπορεί να έχουν αυξημένη αγγείωση. Αυτό είναι και το κλειδί της εξέτασης .Είναι γνωστό ότι όταν δημιουργείται ένα καρκίνωμα υποστηρίζεται και από ένα δίκτυο νεόπλαστων καινούριων ,νέων αγγείων. Αυτό αναγνωρίζεται με την εξέταση αυτή και η λήψη της βιοψίας διενεργείται μόνο από τις περιοχές αυτές.
Προστατίτιδα
  Η προστατίτιδα  στον άνδρα προκαλείται από την είσοδο και την μεταφορά των μικροβίων από τον κόλπο της γυναίκας, δια της ουρήθρας, στον προστάτη αδένα του άνδρα.
Τα συμπτώματα που μπορεί να προκαλέσει η προστατίτιδα έχουν να κάνουν με τα όργανα που έρχονται σε επικοινωνία με τον προστάτη όπως π. χ ένας ήπιος πόνος ή ερεθισμός στον όρχι, πόνος προς το περίνεο, προς την ουρήθρα, η αίσθηση προς ούρηση και η επιτακτικότητα, η συχνουρία, η έξοδος υγρού από την ουρήθρα, οι φλεγμονές των επιδιδυμίδων, των όρχεων και πολλά άλλα.
Η προστατίτιδα προσβάλλει δύο πολύ σημαντικά θέματα που αφορούν τον άνδρα.
Την γονιμότητα  και την στυτική λειτουργία  του, τον ανδρισμό του.
Το σπερμοδιάγραμμα ή η λήψη προστατικού υγρού , μας δίνουν πολλές πληροφορίες για την προστατίτιδα. Παρ’ όλα αυτά όμως , ο διορθικός υπέρηχος και το έγχρωμο διορθικό Doppler στον προστάτη, παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την κατάσταση του οργάνου και την καλύτερη θεραπεία που θα πρέπει να προσφέρουμε, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την γονιμότητα και την σεξουαλική ζωή του άνδρα.
Ανδρολογία 

Στους άνδρες η Ουρολογία  επεκτείνεται και στον γεννητικό τομέα το Ουροποιο - γεννητικό σύστημα , το γεννητικό δηλαδή σύστημα του άνδρα. Στο γεννητικό σύστημα του άνδρα περιλαμβάνεται και το σεξουαλικό θέμα, η σεξουαλική δηλαδή ζωή του. Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει, στον άνδρα και το αγόρι, τον προστάτη αδένα, το πέος όρχεις  και τους . Το γεννητικό, λοιπόν, σύστημα του άνδρα μαζί με την σεξουαλική φυσιολογία του άνδρα περιλαμβάνονται στην ειδικότητα του Ουρολόγου  και ονομάζεται Ανδρολογία.
Πέραν όλον των εξετάσεων για εμάς, την πρώτη θέση  κατέχει το Doppler πέους  μία εξέταση που αποκλείει την αγγειακή βλάβη ή και την οργανική αιτιολογία στην στυτική δυσλειτουργία. Ο νέος άνδρας με πρόβλημα στύσης  θα πρέπει να ξέρει τον λόγο που αντιμετωπίζει το πρόβλημα αυτό.
Επίσης έλεγχος της γονιμότητας του άνδρα με υπέρηχο και Doppler για κιρσοκήλη ή πιθανές κι άλλες βλάβες υπεύθυνες για την υπογονιμότητα στον άνδρα.

Στις υπηρεσίες μας περιλαμβάνονται επίσης η αποκατάσταση της στυτικής δυσλειτουργίας , της υπογονιμότητας στον άνδρα καθώς επίσης και της μεγέθυνσης πέους ένας τομέας εξειδικευμένος στον χώρο της Ανδρολογίας που αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία και πολύ καλά αποτελέσματα.
Γυναικολογική Ουρολογία

Υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις, ακράτεια ούρων  στην γυναίκα, δύο πολύ μεγάλα προβλήματα που έχουν όμως λύση. Ο πλήρης ουροδυναμικός έλεγχος στην γυναίκα μπορεί να διαχωρίσει τον τύπο της ακράτειας ούρων που έχει. Το εργαστήριό μας καταδεικνύει το αίτιο της βλάβης με ασφαλές , γρήγορο και άμεσο τρόπο. Ανάλογα, λοιπόν, αντιμετωπίζουμε το μεγάλο αυτό πρόβλημα που έχουν πάρα πολλές γυναίκες.

Ουρολοίμωξη
  Η ουρολοίμωξη  είναι μία πολύ συχνή κατάσταση στην γυναίκα αλλά και στον άνδρα. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι η επιτακτική ούρηση και η δυσουρία με καύσο στην ούρηση, ο πόνος υπερηβικά, δηλαδή χαμηλά στην κοιλιά και καμιά φορά το αίμα στα ούρα, δηλαδή η αιματουρία.
Η διάγνωση στηρίζεται στα συμπτώματα και στην εξέταση των ούρων. Ένα απλό stick ούρων  στο ιατρείο ανώδυνα και γρήγορα μπορεί να δώσει την απάντηση στο πρόβλημα της ουρολοίμωξης.
Χειρουργική αποκατάσταση

Η παθήσεις του ουροποιογεννητικού συστήματος αγκαλιάζουν ένα πολύ μεγάλο φάσμα της υγείας το οποίο και αντιμετωπίζουμε καθημερινά και με τον καλύτερο τρόπο. Ο καρκίνος, η ογκολογία στην Ουρολογία όπως ο καρκίνος του προστάτη στον άνδρα, των νεφρών, ουρητήρων και της ουροδόχου κύστεως στον άνδρα και στην γυναίκα και των όρχεων ειδικότερα στους νέους άνδρες αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο και πιο σύγχρονο τρόπο. Η υπερπλασία, διόγκωση του προστάτη, η λιθίαση και άλλες παθήσεις στην γυναίκα και στον άνδρα μπορεί ν’ αντιμετωπισθούν πλέον χωρίς τομή με σύγχρονες μεθόδους , Laser.
Μ’ αυτόν τον τρόπο προσφέρουμε στον ασθενή γρήγορη, σίγουρη και ασφαλή θεραπεία στο πρόβλημά του.

Τον Dr. Πέτρο Θάνο μπορείτε να τον επισκεφτείτε πλέον και στην Αθήνα. Τα παρακάτω στοιχεία θα σας βοηθήσουν έτσι ώστε εύκολα και γρήγορα να επικοινωνήσετε και να κλείσετε το ραντεβού σας με τον ιατρό.

  Ιατρείο Αθήνας - Τηλ.επικοινωνίας για ραντεβού: 6976673977

  Ιατρείο Θεσσαλονίκης - Τηλ.επικοινωνίας για ραντεβού 2310278229

• Τηλεφωνείτε καθημερινά 9:00 με 21:00 
You can also visit our Social Networks below

Ο Dr. Πέτρος Θάνος επί σειρά ετών δραστηριοποιείται στη Βόρειο Ελλάδα με έδρα την Θεσσαλονίκη, μπορείτε να επισκεφτείτε το προφίλ του για περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση Dr. Πέτρος Θάνος info

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζητήστε από τις πιο κάτω ετικέτες το θέμα που σας ενδιαφέρει

Αιματουρία Αιμάτωμα όρχεος που εκδηλώνεται με ανώδυνη διόγκωση οσχέου αιτία ακράτεια ούρων Ακράτεια των ούρων στη γυναίκα ανατομία ανατομία νεφρού ανδρική ορμόνη Ανδρικό Γεννητικό Σύστημα Ανδρολόγος Ανίχνευση του καρκίνου του προστάτη αντρική υπογονιμότητα ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ αποκατάσταση της κιρσοκήλης Απώλεια ούρων Αφαίρεση του προστάτη αδένα με τη χρήση laser Αφαίρεση του προστάτη αδένα με laser βασικά στοιχεία ανατομίας βιοχημικής και ανοσολογικής αίματος βότανα βραχύς χαλινός πέους αποκατάσταση Γενικά συμπεράσματα στον ουρολογικό καρκίνο Γενική εξέταση ούρων Γυναικολογική Ουρολογία Δακτυλική εξέταση στον προστάτη αδένα διάγνωση και λύσεις Διαταραχές εκσπερμάτισης Διαταραχές της ούρησης διατροφή Διαχείριση του καρκίνου του προστάτη διόγκωση προστάτη Διορθικό υπερηχογράφημα και αντιμετώπιση της προστατίτιδας Διορθικό υπερηχογράφημα στον προστάτη αδένα Διουρηθρική εκτομή θηλώματος ουροδόχου κύστης (TURBT) δυσουρία Ειδικό προστατικό αντιγόνο Ενδείξεις αποκατάστασης της κιρσοκήλης Ενδοπεϊκή ένεση – Trimix και Στυτική Δυσλειτουργία Η αντρική ουρήθρα Η Γυναικεία Ουρήθρα Η δακτυλική εξέταση στον καρκίνο του προστάτη Η διαγνωστική προσέγγιση της στυτικής δυσλειτουργίας Η Δυσλειτουργία της Στύσης Θεραπεύεται Η προστατίτιδα θεραπεία και στύση θεραπεία συμπτωμάτων και αντιμετώπιση Θεραπεία της υπερπλασίας του προστάτη αδένα Ιστορική αναδρομή στη θεραπεία καρκίνου του προστάτη Καλοήθης υπερπλασία του προστάτη Κάπνισμα και Τσιγάρο Καρκίνος προστάτη Καρκίνος προστάτη και διορθικό Doppler Καρκίνος του προστάτη αδένα Καρκίνος του προστάτη και Ουρολογική προσέγγιση καρκίνος των όρχεων κιρσοκήλη Κιρσοκήλη και ανδρική υπογονιμότητα Κιρσοκήλη και κινητικότητα σπέρματος Κιρσοκήλη και προτιμώμενες τεχνικές αντιμετώπισης Κιρσοκήλη και υπογονιμότητα Κονδυλώματα Κονδυλώματα γεννητικά και ιός HPV κυστίτιδα Κωλικός νεφρού Μεγέθυνση πέους και χειρουργική αποκατάσταση Μηχανισμός φυσιολογικής ούρησης Μια υγιής σεξουαλική ζωή: 10 λόγοι για να κάνουμε έρωτα Νόσο Peyronie Νόσος Peyronie Νόσος Peyronie αιτιοπαθογένεια θεραπεία νυκτουρία ο νεφρός και η ανατομία του Ο πεταλοειδής νεφρός Ο προληπτικός έλεγχος στον καρκίνο του προστάτη Ο προσδιορισμός της αγγειακής ανεπάρκειας ως αιτίου στυτικής δυσλειτουργίας με τη βοήθεια του έγχρωμου Doppler Ο προστάτης αδένας και χειρουργική αποκατάσταση Οι νεφροί Οι όγκοι των όρχεων Οι Ουρολοιμώξεις Οι Ουρολοιμώξεις Στυτική δυσλειτουργία και θεραπεία Κιρσοκήλη και υπογονιμότητα Θέλετε να μείνετε έγκυος Όρχεις και επιδιδυμίδες Ουρητήρες ανατομία Ουροδόχος κύστη ανατομία Ουρολογία και Ανδρολογία Ουρολογικά και Ανδρολογικά θέματα: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Ουρολοιμώξεις Ουροποιητικό σύστημα Παθολογική Ανατομική παρουσίαση μίας περίπτωσης Πέος μέγεθος και κοινωνία Περιτομή και σεξουαλική ζωή Πέτρος Θάνος χειρουργός Ουρολόγος Πρόληψη και διατροφή στον καρκίνο του προστάτη προστατεκτομή και στυτική δυσλειτουργία Προστάτης αδένας Προστάτης αδένας ανατομία Προστατίτιδα Προστατίτιδα και διορθικό έγχρωμο Doppler Προστατίτιδα φωτογραφίες Πρόωρη εκσπερμάτιση και προστατίτιδα σεξ Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (Σ.Μ.Ν.) Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και σεξ Στύση και στυτική δυσλειτουργία Στυτική δυσλειτουργία αίτια και θεραπεία Στυτική δυσλειτουργία και θεραπεία Συμπτώματα και αίτια στον καρκίνο του προστάτη συμπτώματα και στυτική δυσλειτουργία συχνουρία ΣΧΟΛΙΑ Τεστοστερόνη Τεχνική πτύχωσης Τι είναι Καρκίνος Το Διαδικτυακό Σεξ Το ουροποιητικό σύστημα Το πέος και το όσχεο Το σύστημα βαθμολόγησης Gleason Υπερπλασία προστάτη Υπερπλασία προστάτη αδένα Υπογονιμότητα υπογονιμότητα και στυτική δυσλειτουργία φίμωση φίμωση πέους Φοιτήτριες κάνουν σεξ με ασθενείς τους Φυσιολογία της στύσης Φυσιολογικές τιμές μικροβιολογικών εξετάσεων γενικής Φωτογραφίες κονδυλωμάτων χαλινός χειρουργική αντιμετώπιση Χειρουργική θεραπεία καρκίνου του προστάτη χειρουργική τεχνική Nesbit χλαμύδια Χριστίνα Νικολαΐδου Ειδικός Παθολογο-ανατόμος χρόνια προστατίτιδα Ψυχογενής στυτική δυσλειτουργία και ψυχολογικά αίτια Aκράτεια ούρων στη γυναίκα Erectile Dysfunction erection and life style H Διαγνωστική προσέγγιση στον καρκίνο του προστάτη libido peritomi sto peos PSA Sweet Life Tα 13 Βασικά Στοιχεία του Σεξ treatment in erectile dysfunction