Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Πέος μέγεθος και κοινωνία


Στην Ιαπωνία, την Ινδία, την Αφρική, ο φαλλός λατρεύεται σαν σύμβολο γονιμότητας και δημιουργίας. Για τον χριστιανισμό, το ετεροφυλόφιλο σεξ και τα γεννητικά όργανα είναι αναγκαίο κακό. Οι μύθοι και οι αντιλήψεις από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, μιλούν και δείχνουν τον μεγάλο φαλλό που εκφράζει τον σούπερ άνδρα, τροφοδοτώντας τις φαντασιωσικές φοβίες του ανδρικού πληθυσμού με το άγχος και την αγωνιώδη σύγκριση του πόσο μεγάλο και περήφανο είναι.
Οι συσχετίσεις αυτές μιας κοινωνικής κουλτούρας που σηματοδοτεί τη λατρεία του ανδρικού οργάνου και την υποταγή της γυναίκας σε αυτό, σκιαγραφούν τη διαφυλική ανταγωνιστική επικράτηση όταν και η γυναίκα προσπαθώντας να αμφισβητήσει την ανδρική κυριαρχία στο κρεβάτι, του δείξει ότι υπολείπεται σε εκατοστά. Η εκδραμάτιση αυτής της λογικής απέχει πολύ από την πραγματικότητα που θέλει να εκφράζει με τις σωστές ιατρικές και επιστημονικές εκτιμήσεις, τη μη συσχέτιση μεγέθους πέους και σεξουαλικής ικανοποίησης της γυναίκας.

Πράγματι, οι περισσότερες έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι το μέσο μέγεθος πέους δεν είναι το 12 "διαφημίζεται από πορνό αστέρια. Εξάλλου, αυτά τα πορνό αστέρια δεν είναι αντιπροσωπευτική του μέσου ανθρώπου. Μπορεί κάλλιστα να είναι πιο καλά προικισμένος από εσάς ή έχουν υποστεί κάποια διαδικασία διεύρυνσης. Το μέσο μέγεθος πέους είναι πράγματι μεταξύ 5,5 με 6,4 ίντσες όρθιος στο μήκος και 4,7 σε 5,2 ίντσες στην περιφέρεια.
Όσο και αν σήμερα, πολλά περιοδικά καλούν τους άνδρες να δουν το μέγεθος του πέους τους και να τους υποσχεθούν μέσα από αυτό, θαυμάσιους γυναικείους οργασμούς, η αλήθεια σταματάει στην πραγματική σωματική επαφή και την τεχνική της σεξουαλικής πράξης, που ο εραστής σεξουαλικός σύντροφος προσφέρει απόλαυση και ηδονή στην γυναίκα με όλη τη σεξουαλική του μαγεία.

Η σύγχρονη κοινωνία προσπαθεί να πείσει όλους μας ότι το πέος πρέπει να έχει συγκεκριμένες διαστάσεις ώστε να προσδίδει σε έναν άνδρα την ταυτότητα του ικανού εραστή. Την ίδια στιγμή επιχειρείται η εδραίωση της ιδέας ότι η σεξουαλική ικανοποίηση της γυναίκας αυξάνεται σε συνάρτηση με το μέγεθος του πέους του ερωτικού συντρόφου της. Όμως, η εν λόγω άποψη είναι τόσο αληθής, όσο η αντίληψη ότι μια γυναίκα με μικρό στήθος είναι λιγότερο θηλυκή από μία με μεγάλο στήθος.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στην περίπτωση του συσχετισμού του μεγέθους της ανδρικής παλάμης, του πέλματος ή της μύτης με τις διαστάσεις του μορίου, που τόσο άστοχα εκστομίζεται από δήθεν ειδικούς. Με βάση διάφορες επιστημονικές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς, η πλειονότητα των γυναικών ανέφεραν ότι το μέγεθος για αυτές δεν έχει σημασία. Βεβαίως, υπήρξαν και οι εκπρόσωποι του ‘ασθενούς φύλου’ που το αξιολόγησαν ως άκρως σημαντικό παράγοντα, ωστόσο ο αριθμός τους ήταν πολύ μικρός και, επιπλέον, αποδείχθηκε ότι ανήκουν στην κατηγορία των γυναικών που προτιμούν το επιθετικό σεξ.
Ο ρόλος της μητέρας, όχι μόνον ως μάνας-τροφού κατά την πρώτη (στοματική) φάση της ανάπτυξης του βρέφους στη δυαδική σχέση μητέρας - παιδιού, αλλά και ως παράγοντος ωριμάνσεως στην όλη ψυχοσωματική ανάπτυξη του ατόμου είναι αναμφισβήτητος.
Η μητέρα για το βρέφος αποτελεί την αρχαϊκότερη μορφή ταύτισης. Από την άλλη, η οικουμενικότητα της θεμελιακής ψυχαναλυτικής έννοιας της Αρχαϊκής Μητέρας είναι εμφανής και σταθερή στην ιστορία και την τέχνη του ανθρώπινου είδους. Χαρακτηριστικά της, όπως είναι το μητρικό στήθος, η πρωτογενής κοιλότητα και ο φαλλός, φανερώνουν το ανεξιχνίαστο, το γόνιμο και ταυτόχρονα καταστροφικό.  
Για να μη μακρηγορούμε, η απάντηση είναι απλή και σύντομη: ο άνδρας δεν έχει - και δεν θα πρέπει να έχει - καμία θέση απέναντι σε τέτοιου είδους τεχνητούς προβληματισμούς.
Η σύγχρονη κοινωνία προσπαθεί να πείσει όλους μας ότι το πέος πρέπει να έχει συγκεκριμένες διαστάσεις ώστε να προσδίδει σε έναν άνδρα την ταυτότητα του ικανού εραστή. Την ίδια στιγμή επιχειρείται η εδραίωση της ιδέας ότι η σεξουαλική ικανοποίηση της γυναίκας αυξάνεται σε συνάρτηση με το μέγεθος του πέους του ερωτικού συντρόφου της.

Όμως, η εν λόγω άποψη είναι τόσο αληθής, όσο η αντίληψη ότι μια γυναίκα με μικρό στήθος είναι λιγότερο θηλυκή από μία με μεγάλο στήθος. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στην περίπτωση του συσχετισμού του μεγέθους της ανδρικής παλάμης, του πέλματος ή της μύτης με τις διαστάσεις του μορίου, που τόσο άστοχα εκστομίζεται από δήθεν ειδικούς.Με βάση διάφορες επιστημονικές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς, η πλειονότητα των γυναικών ανέφεραν ότι το μέγεθος για αυτές δεν έχει σημασία.
Βεβαίως, υπήρξαν και οι εκπρόσωποι του 'ασθενούς φύλου' που το αξιολόγησαν ως άκρως σημαντικό παράγοντα, ωστόσο ο αριθμός τους ήταν πολύ μικρός και, επιπλέον, αποδείχθηκε ότι ανήκουν στην κατηγορία των γυναικών που προτιμούν το επιθετικό σεξ. Το ερώτημα «Μήπως μέγεθος το θέμα;"  έχει συζητηθεί για τις ηλικίες.  Τόσο οι άνδρες όσο και για γυναίκες που ενδιαφέρονται να γνωρίζουν τι πραγματικά δίνει.  Οι άνδρες έχουν εμμονή με το μέγεθος του πέους τους και έχουν βρει πολλούς τρόπους για να κάνουν τα μεγαλύτερα κράτη.
 Γι 'αυτό το πέος διεύρυνση προσφέρει βιομηχανία ανθεί τα πάντα - από την κρέμα γάλακτος, χάπια, έμπλαστρα, τα βάρη, η έλξη συσκευές, ακόμη και χειρουργική επέμβαση.  Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα υπερβολικά προκατειλημμένες ιστορίες του «καλά προικισμένος« οι άνθρωποι έχουν αναμφίβολα συνέβαλε στην ήδη περίπλοκο θέμα της μέγεθος πέους.
Γενικά, οι άνδρες με μεγαλύτερα όργανα θεωρούνται να είναι πιο ανδροπρεπής και καλύτερα στο κρεβάτι.  Έτσι, "Οι μεγαλύτερες είναι καλύτερο" έχει γίνει ένα δημοφιλές το αξίωμα.  Επιπλέον, αυτή η εικόνα φαίνεται να προέρχονται από την ανδρική ματαιοδοξία και όχι την ευχαρίστηση που σας πέος μπορεί να προσφέρει.  Ένα μικρό πέος είναι να εξομοιωθεί μειωθεί ανδρισμός, ανδρισμός, και σε στιγμές, που συνδέονται επίσης με ανικανότητα.
Το μεγάλο μέγεθος του «ανδρισμού» παραπέμπει σε αρρενωπότητα, όπως αντίστοιχα το μεγάλο μέγεθος γυναικείου στήθους παραπέμπει σε θηλυκότητα. Μπορεί να φαίνεται αστείο, αλλά το σίγουρο είναι πως τέτοιου είδους XL διαστάσεις απαιτούνται στην βιομηχανία του πορνό, χωρίς βέβαια να αποκλείονται και οι περιπτώσεις που μιλάμε για…αφύσικα μικρές διαστάσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το ανδρικό όργανο θεωρείται μικρό όταν είναι γύρω στα 11 εκ.

Πολύ συχνά ένας άντρας και μια γυναίκα αδυνατούν να προσδιορίσουν τι σημαίνει «μικρό» πέος και ποιο είναι το μέγεθος που πραγματικά θα δημιουργούσε αναστολή της σεξουαλικής ικανοποίησης. Σίγουρα ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές εμπειρίες, και άρα διαφορετικά…μέτρα σύγκρισης.

Τι μας λένε οι έρευνες λοιπόν για το αν το μέγεθος του πέους μετράει;

Οι έρευνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα, δείχνουν 2 αποτελέσματα:

1) Οι γυναίκες έχουν συνδέσει το μέγεθος με την απόλαυση όμως
2) Δεν υπάρχει καμία απόδειξη εάν, αλλά και κατά πόσο, ένα μικρό ή μεγάλο πέος συμβάλλει επί του πρακτέου, και όχι επί του... «φαντασιωτικού», στη σεξουαλική ικανοποίηση.

Οι γυναίκες ανησυχούμε για το βάρος μας συνεχώς και προσπαθούμε να αδυνατίσουμε όσο γίνεται περισσότερο, όμως οι άνδρες δεν προτιμούν τις πολύ αδύνατες γυναίκες, αλλά τις πιο …ζουμερές. Αντίστοιχα το XL μέγεθος δεν εγγυάται 100% ικανοποίηση, μιας και έρευνες λένε πως για να ικανοποιηθεί μία γυναίκα σεξουαλικά, δεν αρκεί η διείσδυση, αλλά και τα προκαταρκτικά παιχνίδια και η κλειτοριδική διέγερση.

Μήπως λοιπόν και οι άνδρες πέφτουν θύματα των Media και των υψηλών προσδοκιών των γυναικών που έχουν στο πλάι τους; Αν ναι, τότε οι έρευνες είναι ενθαρρυντικές, μιας και δείχνουν πως όλα είναι …στο χέρι τους, και όχι στη βουβωνική τους χώρα!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζητήστε από τις πιο κάτω ετικέτες το θέμα που σας ενδιαφέρει

Αιματουρία Αιμάτωμα όρχεος που εκδηλώνεται με ανώδυνη διόγκωση οσχέου αιτία ακράτεια ούρων Ακράτεια των ούρων στη γυναίκα ανατομία ανατομία νεφρού ανδρική ορμόνη Ανδρικό Γεννητικό Σύστημα Ανδρολόγος Ανίχνευση του καρκίνου του προστάτη αντρική υπογονιμότητα ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ αποκατάσταση της κιρσοκήλης Απώλεια ούρων Αφαίρεση του προστάτη αδένα με τη χρήση laser Αφαίρεση του προστάτη αδένα με laser βασικά στοιχεία ανατομίας βιοχημικής και ανοσολογικής αίματος βότανα βραχύς χαλινός πέους αποκατάσταση Γενικά συμπεράσματα στον ουρολογικό καρκίνο Γενική εξέταση ούρων Γυναικολογική Ουρολογία Δακτυλική εξέταση στον προστάτη αδένα διάγνωση και λύσεις Διαταραχές εκσπερμάτισης Διαταραχές της ούρησης διατροφή Διαχείριση του καρκίνου του προστάτη διόγκωση προστάτη Διορθικό υπερηχογράφημα και αντιμετώπιση της προστατίτιδας Διορθικό υπερηχογράφημα στον προστάτη αδένα Διουρηθρική εκτομή θηλώματος ουροδόχου κύστης (TURBT) δυσουρία Ειδικό προστατικό αντιγόνο Ενδείξεις αποκατάστασης της κιρσοκήλης Ενδοπεϊκή ένεση – Trimix και Στυτική Δυσλειτουργία Η αντρική ουρήθρα Η Γυναικεία Ουρήθρα Η δακτυλική εξέταση στον καρκίνο του προστάτη Η διαγνωστική προσέγγιση της στυτικής δυσλειτουργίας Η Δυσλειτουργία της Στύσης Θεραπεύεται Η προστατίτιδα θεραπεία και στύση θεραπεία συμπτωμάτων και αντιμετώπιση Θεραπεία της υπερπλασίας του προστάτη αδένα Ιστορική αναδρομή στη θεραπεία καρκίνου του προστάτη Καλοήθης υπερπλασία του προστάτη Κάπνισμα και Τσιγάρο Καρκίνος προστάτη Καρκίνος προστάτη και διορθικό Doppler Καρκίνος του προστάτη αδένα Καρκίνος του προστάτη και Ουρολογική προσέγγιση καρκίνος των όρχεων κιρσοκήλη Κιρσοκήλη και ανδρική υπογονιμότητα Κιρσοκήλη και κινητικότητα σπέρματος Κιρσοκήλη και προτιμώμενες τεχνικές αντιμετώπισης Κιρσοκήλη και υπογονιμότητα Κονδυλώματα Κονδυλώματα γεννητικά και ιός HPV κυστίτιδα Κωλικός νεφρού Μεγέθυνση πέους και χειρουργική αποκατάσταση Μηχανισμός φυσιολογικής ούρησης Μια υγιής σεξουαλική ζωή: 10 λόγοι για να κάνουμε έρωτα Νόσο Peyronie Νόσος Peyronie Νόσος Peyronie αιτιοπαθογένεια θεραπεία νυκτουρία ο νεφρός και η ανατομία του Ο πεταλοειδής νεφρός Ο προληπτικός έλεγχος στον καρκίνο του προστάτη Ο προσδιορισμός της αγγειακής ανεπάρκειας ως αιτίου στυτικής δυσλειτουργίας με τη βοήθεια του έγχρωμου Doppler Ο προστάτης αδένας και χειρουργική αποκατάσταση Οι νεφροί Οι όγκοι των όρχεων Οι Ουρολοιμώξεις Οι Ουρολοιμώξεις Στυτική δυσλειτουργία και θεραπεία Κιρσοκήλη και υπογονιμότητα Θέλετε να μείνετε έγκυος Όρχεις και επιδιδυμίδες Ουρητήρες ανατομία Ουροδόχος κύστη ανατομία Ουρολογία και Ανδρολογία Ουρολογικά και Ανδρολογικά θέματα: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Ουρολοιμώξεις Ουροποιητικό σύστημα Παθολογική Ανατομική παρουσίαση μίας περίπτωσης Πέος μέγεθος και κοινωνία Περιτομή και σεξουαλική ζωή Πέτρος Θάνος χειρουργός Ουρολόγος Πρόληψη και διατροφή στον καρκίνο του προστάτη προστατεκτομή και στυτική δυσλειτουργία Προστάτης αδένας Προστάτης αδένας ανατομία Προστατίτιδα Προστατίτιδα και διορθικό έγχρωμο Doppler Προστατίτιδα φωτογραφίες Πρόωρη εκσπερμάτιση και προστατίτιδα σεξ Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (Σ.Μ.Ν.) Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και σεξ Στύση και στυτική δυσλειτουργία Στυτική δυσλειτουργία αίτια και θεραπεία Στυτική δυσλειτουργία και θεραπεία Συμπτώματα και αίτια στον καρκίνο του προστάτη συμπτώματα και στυτική δυσλειτουργία συχνουρία ΣΧΟΛΙΑ Τεστοστερόνη Τεχνική πτύχωσης Τι είναι Καρκίνος Το Διαδικτυακό Σεξ Το ουροποιητικό σύστημα Το πέος και το όσχεο Το σύστημα βαθμολόγησης Gleason Υπερπλασία προστάτη Υπερπλασία προστάτη αδένα Υπογονιμότητα υπογονιμότητα και στυτική δυσλειτουργία φίμωση φίμωση πέους Φοιτήτριες κάνουν σεξ με ασθενείς τους Φυσιολογία της στύσης Φυσιολογικές τιμές μικροβιολογικών εξετάσεων γενικής Φωτογραφίες κονδυλωμάτων χαλινός χειρουργική αντιμετώπιση Χειρουργική θεραπεία καρκίνου του προστάτη χειρουργική τεχνική Nesbit χλαμύδια Χριστίνα Νικολαΐδου Ειδικός Παθολογο-ανατόμος χρόνια προστατίτιδα Ψυχογενής στυτική δυσλειτουργία και ψυχολογικά αίτια Aκράτεια ούρων στη γυναίκα Erectile Dysfunction erection and life style H Διαγνωστική προσέγγιση στον καρκίνο του προστάτη libido peritomi sto peos PSA Sweet Life Tα 13 Βασικά Στοιχεία του Σεξ treatment in erectile dysfunction